Paris

Paris skyline
Paris skyline

Känd som ”Ljusets stad”, är Paris berömd för sin konst, mode och gastronomi. Eiffeltornet, Louvren och Notre-Dame är bara några av de otaliga sevärdheterna som lockar besökare från hela världen.

Att göra i Paris

Paris historia

Paris historia kan spåras tillbaka till omkring 3200 f.Kr., då det först bosattes av keltiska stammar. Romarna erövrade Gallien 52 f.Kr. och gjorde Paris till sin huvudstad.

Efter Roms fall styrdes Paris av frankerna. År 843 blev det västra Frankrikes huvudstad. År 987 kröntes Hugh Capet till kung av Frankrike, och Paris blev Frankrikes huvudstad.

Under århundradena har det utkämpats många krig om kontrollen över Paris. 1814 besegrades Napoleon och förvisades till Elba. Bourbonerna återställdes till makten. 1815 flydde Napoleon från Elba och marscherade mot Paris med en armé.

Varför Paris är ett av de mest populära resmålen

Paris är ett av de mest populära resmålen i världen av flera anledningar. För det första är Paris hem för några av de mest ikoniska landmärkena i världen, som Eiffeltornet och Notre Dame-katedralen.

För det andra har Paris ett rikt kulturarv som kan upplevas genom dess konst, mat och arkitektur. Slutligen är Paris en bekväm stad att besöka, med utmärkt kollektivtrafik och ett brett utbud av boendealternativ.

Oavsett om du letar efter att uppleva det bästa av vad Europa har att erbjuda eller bara vill njuta av en romantisk weekend, kommer Paris säkerligen att göra dig besviken.

Kultur, konst, mat och mode

När det kommer till konst, mat och mode är Paris definitivt en stad som vet hur man gör alla tre bra. När du går runt på gatorna i Paris kommer du att se massor av fantastisk gatukonst samt museer som rymmer några av de mest kända konstverken i världen.

När det gäller mat kan du hitta nästan vad som helst i Paris, från traditionell fransk mat till mer internationell mat. Och när det kommer till mode är Paris hem för några av de största namnen i branschen och är en stor aktör för att sätta trender.

Sevärdheter i Paris

Sevärdheterna i Paris är några av de mest ikoniska och välkända i världen. Från Eiffeltornet till Notre Dame-katedralen finns det ingen brist på saker att se i Ljusstaden.

Ett av de bästa sätten att se Paris är genom att ta en sightseeingtur. Det finns många olika företag som erbjuder turer, och de kan vara ett bra sätt att få en överblick över staden. Turer tar vanligtvis cirka två timmar, och du kan vanligtvis välja mellan promenader eller bussturer.

Om du föredrar att utforska på egen hand finns det gott om resurser som hjälper dig att planera din rutt.

Var du ska bo under ditt besök

Paris är en vacker stad med så mycket att se och göra. När du planerar din resa bör du tänka på var du ska bo. Det finns många alternativ för boende i Paris, från hotell till lägenheter till camping.

Hotell är ett populärt val för boende i Paris. Det finns hotell i alla olika prisklasser och stilar, så du kan hitta ett som passar din budget och dina preferenser.

Många hotell erbjuder bekvämligheter som restauranger, gym och pooler, vilket kan vara praktiskt om du letar efter ett ställe att koppla av efter en lång dag med sightseeing.

Ett annat alternativ för boende i Paris är att hyra en lägenhet. Detta kan vara ett bra alternativ om du reser med en grupp eller planerar att stanna i staden under en längre tid.

Det bästa sättet att ta sig runt i staden

Det finns några sätt att ta sig runt i Paris, men det bästa sättet är definitivt till fots. Att promenera låter dig ta in alla sevärdheter och ljud i staden och gör det mycket enkelt att ta sig från en plats till en annan.

Om du kommer behöva ta lite längre är det bäst att ta tunnelbanan. Det är billigt, effektivt och tar dig i stort sett vart du än behöver gå.