Italienkarta

Karta över Italien visar allt från Bolsono i norr till Ragusa på Sicilien i söder, och med Rom mittemellan. Dessutom finns alla regioner på kartan, kolla på Milanoguiden.se for en karta över Milano.

Att göra i Italien


Fakta om Italien

Huvudstad:
Rom
Landsnummer:
39
Yta:
301 300 km²
Valuta:
Euro
Nationaldag:
2 juni

Vädret i Rom just nu

Att göra i Rom

Italien, officiellt Italienska republiken, är en suverän stat i Europa. Italien omfattar hela den italienska halvön, samt de två största öarna i Medelhavet, Sicilien och Sardinien och delar landgräns med Frankrike, Schweiz, Österrike, Slovenien och Kroatien. Med 61 miljoner invånare är det det fjärde mest folkrika EU-medlemslandet och det folkrikaste landet i Sydeuropa.

Resenärer från hela världen kommer till Italien för att uppleva dess unika livsstil. Oavsett om du är intresserad av att utforska forntida ruiner eller njuta av något av världens bästa vin och mat, har Italien något för alla.

Italien är en av grundarna av Europeiska unionen och är en del av euroområdet som använder euron som sin gemensamma valuta. Italien har ett mycket högt index för mänsklig utveckling och är rankad på sjätte plats i global konkurrenskraft.

Den har en stor jordbrukssektor (den största i EU) och är också en av världens främsta vinproducenter. Med mode som en av Italiens främsta exportvaror, tillsammans med maskiner, motorfordon, kemikalier och livsmedelsutrustning.

Hitta hotell i:

Rom, Milano, Venedig eller Palermo.

Bilder från ItalienLandet Italien

Italien, romantikens, konstens och fina vinets land. Detta stövelformade land ligger vid Medelhavet och har mycket att erbjuda besökare. Från Toscanas böljande kullar till Venedigs kanaler finns det något för alla i Italien.

Maten är en av de främsta anledningarna till att människor besöker Italien. Pizza och pasta är två av de mest populära rätterna, men det finns så mycket mer att njuta av. Skaldjursälskare kommer att hitta mycket att festa på längs kusten.

I inlandet hittar du rejälare rätter som florentinsk biff och vildsvinsgryta. Och glöm inte gelato! Denna läckra italienska glass kommer i oändliga smakkombinationer och är ett måste att testa när du är i Italien.

Naturligtvis skulle ingen resa till Italien vara komplett utan lite sightseeing. I Italien finns det mycket att se. Colosseum i Rom och Duomo-katedralen i Milano är två av de mest kända historiska platserna i Italien. Fantastisk italiensk konst finns också att beskåda på platser som La Galleria dell’Accademia i Venedig.

När man tänker på folket i Italien kan man tänka fram bilder av romantiska gondolierer som serenaderar sina passagerare längs Venedigs kanaler, eller fashionabla milanesiska damer och herrar som promenerar genom stadens chica gator. Men det finns mycket mer i Italiens folk än vad man kan se.

Familjen är också oerhört viktig för italienare. Det är inte ovanligt att flera generationer av storfamiljer bor under samma tak, och även när familjemedlemmar flyttar förblir de sammansvetsade och stöttande.

Italiens kultur

Italien har en rik kultur som går tillbaka århundraden. Från konst och arkitektur till mat och vin, det finns mycket att utforska i detta vackra land.

Italienarna är kända för sin passion och detta återspeglas i deras konst, musik och dans. De är också kända för sin stilfullhet, och du kommer att se detta på sättet de klär sig och i designen av deras hem och företag.

Om du letar efter ett land med ett rikt kulturarv, då är Italien den perfekta platsen för dig. Det finns så mycket att se och göra, och du kommer aldrig att bli uttråkad. Oavsett om du vill utforska de antika ruinerna eller njuta av de senaste modetrenderna har Italien något att erbjuda alla.

Italiens mat

Det italienska köket är ett av de mest populära och välkända i världen. pasta, pizza och gelato är bara några av de många rätter som kommer från Italien.

Den italienska kosten har förändrats genom åren i takt med att landet har blivit mer industrialiserat. Men det finns fortfarande många traditionella recept som går i arv från generation till generation.

En av nycklarna till god italiensk matlagning är att använda färska råvaror av hög kvalitet. Olivolja, vitlök och tomater är bara några av basvarorna i det italienska köket.

Om du letar efter en utsökt och rejäl måltid, leta inte längre än italiensk mat. Från tröstande pastarätter till aptitretande pizzor, det finns något för alla att njuta av.

Karta över Italiens olika regioner

Italienkarta - Karta över Italien

Italiens flagga

Italiens flagga

Italiens Statsvapen

Att göra i Italien