Romantik på stranden

Upptäck några av Europas mest romantiska städer

Välkommen till en resa genom några av Europas mest romantiska städer. Här får ni upptäcka charmiga gränder, vacker arkitektur och en atmosfär som får hjärtat att slå lite snabbare – oavsett om ni är ute efter en romantisk weekendresa eller en minnesvärd smekmånad, så finns det något för alla.

Wien – Musikens och kärlekens stad

Wien, huvudstaden i Österrike, är känt som musikens och kärlekens stad i Europa. Staden lockar besökare från hela världen och är berömd för sin rika musikaliska historia. När ni besöker Wien kan ni bland annat njuta av klassisk musik på vackra konserthus och operahus, eller ta en promenad genom de pittoreska gatorna och lyssna på gatumusikanter som spelar vackra melodier.

En av de mest romantiska platserna att besöka är slottet Schönbrunn, där ni kan promenera genom de vackra trädgårdarna och njuta av den fantastiska utsikten över staden. Wien kan upplevas som en relativt dyr stad att besöka, så det kan vara en bra idé att göra upp en budget på förhand för att se om ni eventuellt behöver överväga ett privatlån för att kunna få finansiell hjälp inför resan.

Barcelona – Romantik vid havet

Det finns en mängd olika romantiska platser att besöka i Spanien. Bland annat är Barcelona, som är beläget vid Medelhavet, en stad som erbjuder både romantik och skönhet i mängder. En av de mest romantiska platserna att besöka i Barcelona är strandpromenaden La Barceloneta. Här kan ni promenera hand i hand längs stranden, ta ett dopp i havet och njuta av solnedgången.

För en romantisk kväll kan ni istället välja att besöka den vackra Park Güell, som är designad av den berömda arkitekten Antoni Gaudí. Parken erbjuder fantastisk utsikt över staden och havet. Missa inte heller att besöka den imponerande basilikan Sagrada Familia, som är en av Barcelonas mest kända landmärken. En resa till Barcelona ger en perfekt kombination av romantik och havet.

Florens – Konstens förälskade stad

Florens, beläget i hjärtat av Toscana i Italien, är känt som konstens förälskade stad. Staden är fylld med vackra konstverk och arkitektur. För en romantisk promenad kan ni besöka Ponte Vecchio, en gammal bro som är kantad av butiker och erbjuder en fantastisk utsikt över floden Arno. Missa inte heller att prova på den lokala toscanska maten och vinet på någon av stadens mysiga restauranger.

Kom ihåg att sätta upp en budget för er romantiska resa, eftersom en del städer i Europa kan vara relativt dyra att besöka. Det finns en mängd romantiska städer att upptäcka i Europa – oavsett om ni tycker om musik, stränder eller konst, kommer ni att hitta en stad som passar er romantiska resa.