Mallorca - en paradisö i Europa

Mallorca – en paradisö i Europa

Det finns många ställen i Europa som är väl värda ett besök och är man sugen på att turista på en ö som kan erbjuda mycket, så är Mallorca rätt val. Mallorca tillhör Spanien och har varit en välbesökt ö i många år.

Den är populär både hos ungdomar, par, äldre och barnfamiljer, just eftersom här finns så mycket att se och göra för folk i alla åldrar.

Att resa till Mallorca är smidigt, hit går det flyg från många städer i Sverige och även från Köpenhamn. Inom några timmar landar man i Palma, som är den största staden på Mallorca.

Här stannar många under sin semester och andra väljer att resa vidare på ön. Alcudia brukar vara extra populärt hos barnfamiljer med sina ovanligt långgrunda stränder.

Att göra när man semestrar på Mallorca

Det finns mycket att göra på Mallorca och det brukar vara många som väljer att hyra cyklar för att ta sig runt på ön. Har man svårt att cykla av olika anledningar kan man naturligtvis hyra bil istället. När man cyklar eller åker scooter brukar man dock kunna komma närmare och se mycket bättre under sin färd.

Är man ett vattendjur som tycker att det bästa som finns är att plaska i havet, så har man kommit helt rätt. Här kan man utöva diverse sporter i vatten som dykning, snorkling, segling och surfing. Tycker man bättre om att slappna av så kan man göra det istället, Mallorca har fantastiskt fina stränder.

Är man ung och i sina bästa år så kan man ta sig in till Magaluf, som är en stad där det händer saker hela tiden. Här finns det massor av barer, restauranger och diskotek att roa sig på. Medelåldern brukar vara ganska ung, så för många förknippas Magaluf med ungdomarnas resmål.

Palma – en stad som lever

Gillar man livet som en stad erbjuder men tycker att man är lite för gammal för Magaluf, så kan Palma vara det man letar efter. Palma är en perfekt utgångspunkt när man vill turista på ön. Staden erbjuder ett pulserande nattliv med många härliga barer och restauranger att välja mellan.

Vill man suga i sig lite spansk kultur så kan man besöka det kungliga slottet Almudaina eller så kan man ta en tur till La-Seu katedralen. Båda är fantastiskt vackra att titta på och det går att lösa inträde till båda eller så kan man bara stå utanför och titta.