vår på mallorca

Möt våren i Europa – 5 destinationer att resa till

Det finns inget bättre sätt att välkomna våren än att planera en resa till något av Europas många vackra resmål. Från Madeiras blomstrande parker till Mallorcas fantastiska klippor och Cyperns kristallklara vatten – Det finns många platser att besöka för den som är ressugen! Som tur är finns det massor av sista minuten-resor tillgängliga för dig som inte kan vänta till sommaren för att komma iväg.

Det är bara att plocka fram en Europa karta och sätt nålen lite längre söderut där våren har kommit igång på allvar. Ta sedan en sista minuten resa till regionen du har riktat in dig på. Du får omedelbar energi och det blir lättare att hantera ett snöfall till i april!

Madeira (Portugal)

Madeira är ett perfekt resmål för en vår-semester. Tack vare det gynnsamma klimatet står Madeira i blom året runt. Men den bästa tiden att besöka ön är i april och maj då blomsterprakten är extra spektakulär. Njut av botaniska trädgårdar och parker i huvudstaden Funchal eller passa på att besöka Madeira Flower Festival.

Mallorca

Mallorca är en ö utanför Spaniens kust, kolla på vår Spanien karta här, och ett mycket populärt turistmål. Även om ön främst är känd för sin dramatiska kustlinje och sina fantastiska sandstränder så finns det mycket mer att upptäcka än så.

Ta dig några kilometer inåt land och strosa runt i pittoreska byar som ligger inbäddade bland böljande kullar och höga berg. Med en medeltemperatur som i april ligger på mellan 18 och 23 grader är det också den perfekta platsen om man vill passa på att fotvandra eller cykla mountainbike innan sommarvärmen kommer.

Kroatien

Vinrankor i Kroatien
Vinrankor vid Adriatiska havet i Kroatien
Kroatien är ett land som stigit i popularitet de senaste årtiondena. Detta är inte är så konstigt – med sin händelserika historia och vackra natur, tillsammans med spännande mat och soldränkta stränder, är landet ett resmål som passar de flesta.

Medeltemperaturen i april ligger på runt 20 grader vilket är perfekt för den som vill njuta av utomhusaktiviteter. Missa inte heller att ta en promenad i Gamla Stan i Split, som har utnämnts till världsarv av Unesco.

Grekland

Grekland är ett land med en rik historia och kultur som sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. Passa på att resa till landets största ö Kreta som är känd för sina fantastiska stränder och salta bad. Eller besök några av de mindre öarna i Greklands övärld!

Symi, som kallas för sagorna ö, kantas av gyllene klippkuster och mängder av små vikar. Detta är passande för den som är på jakt efter fridfullt strandliv. Skiathos, som är något mindre till ytan men med större befolkning, erbjuder trots sin storlek ett enormt utbud av stränder. När du tröttnat på strandlivet kan du ta dig ner till hamnen eller ta båten till grannön Skopelos för att besöka några av filmen Mamma Mias inspelningsplatser.

Cypern

Fig Tree Bay Beach, Protaras, Cypern
Fig Tree Bay Beach, Protaras, Cypern
Som en av de mest solsäkra destinationerna i Medelhavet är det inte konstigt att Cypern har blivit en favorit hos många soldyrkande resenärer. Tack vare sitt klimat bjuder ön på en extra lång säsong med både en varm vår och höst

Redan i slutet av maj har temperaturen börjat närma sig 30-strecket, vilket är perfekt för dig som vill smygstarta sommaren. Bada eller snorkla i kristallklart vatten under dagen och upplev det färgstarka nattlivet när solen gått ned.

Innan du reser

Se till att du har giltiga pass- och resehandlingar med dig, på Sveriges Ambassad kan du läsa mer om utlandsresor. Ha en trevlig resa!